I samarbete med Nobelkocken Daniel Roos har M.O.A.S. (Meat On A Stick) tagit fram den magnifika ‘chokladkebaben’. Den är baserad på det färskaste dessertbröd du kan tänka dig, med en kombination av fyra olika sorters Valrhona choklad och syrliga hallon. Så här går det till när den skapas:
Rostat dessertbröd
Första steget är att få fram ett perfekt dessertbröd. Det hettas upp i ugnen för att bli varmt inuti så att chokladen smälter lätt, samt för att skapa en knaprig brödyta.
Pärlor från Sydamerika
Därefter breds ett lager av tapiokapärlor på brödet. Pärlorna är en söt delikatess extraherade från den sydamerikanska kassavaplantan.
4 sorters choklad
Enter: choklad. De här fyra sorternas choklad (ljus, mörk, blond och vit) hyvlas från en chokladpinne liknande den du vanligen ser kebab på. Här är pinnen dock helt gjord av choklad. <3
Syrliga hallon
Några torkade hallon läggs på för att addera lite syrlighet till rätten, men också för att hotta upp färgpaletten.
Salmiak-touch
Toppade med lite atsinakrasse, små blad från en planta med toner av lakritssmak. Syrligt, salt och sött smälter samman perfekt.
Mums!
Vill du läsa mer om hur fenomenet M.O.A.S. skapades? Se vår intervju med grundaren av Stockholms just nu hetaste kebabrestaurang. Beställ också din egen kebab här!