Han ligger bakom Sveriges mest hypade burgarkedja

22.03.20|by foodpedia| 3 min read
Han ligger bakom Sveriges mest hypade burgarkedja

De har spritt sig från stad till stad genom Sverige, hamburgarkedjan som startade som ett hål i väggen i Luleå och som nu har över 30 restauranger ute i landet. Och Bastard Burgers medgrundare och VD, Simon Wanler, visar inga tecken på att vilja dra i handbromsen. Under året förväntas öppningar av fler restauranger i Sverige och så småningom även nya restauranger utomlands.

“När vi öppnade i Luleå för tre år sedan blev vi helt tagna på sängen av det varma mottagandet. Vi hade timslånga köer och sålde slut vårt kött varje dag. Sedan dess har resan gått väldigt fort. Nu är vi en av Sveriges snabbast växande restaurangkedjor och tanken är att vår resa ska fortsätta utomlands.”

Saknade bra street food i Luleå

“Redan som grabb blev jag förälskad i burgare när jag provade skrovmålet på Max i Boden. Det var väl första minnet från att det här var något jag verkligen ville hålla på med. När jag tillsammans med några andra från mitt kompisgäng kom fram till att vi saknade riktigt bra street food i Luleå väcktes idén till liv. En restaurang som kombinerade autenticiteten i Norrland med street food-känslan i städer som New York.”

Framgångsrecept: kvaliteten på största allvar

“Det viktigaste vi har är kvaliteten på vår produkt. Det är det som som jag tror ligger till grund för att det gått så bra som det har gjort. Vi har tagit kvaliteten på största allvar från början, med egna såser, pickles och kött från utvalda gårdar i Norrland till exempel. Sedan jobbar vi mycket med vårt sociala ansvar, har veganska/vegetariska alternativ och klimatkompenserar – så det är helheten av flera av våra initiativ som jag tror har lett till att det gått bra för oss.”

Veganska/vegetariska burgare går framåt

“Vi ser att trenden med de veganska burgarna bara kommer att fortsätta, och man kan nu få alla våra burgare vegetariska/veganska. Jag ser positivt på det här, jag har själv fru som är vegetarian och äter ganska mycket vegetariskt. I vissa städer i södra Sverige är var tredje eller fjärde burgare som vi säljer vegansk/vegetarisk. Sedan är allt vårt kött från gårdar i Norrbotten och all vår el kommer från Luleälven, så vi försöker tänka hållbart igenom hela kedjan.”

“Vår vision är Luleå, Sverige, Världen”

“Än så länge har vi öppnat över 30 restauranger i Sverige. Nu börjar vi snegla lite på att öppna utomlands där New York ser ut att bli en god kandidat för vår första utländska etablering. Cirkeln skulle ju slutas lite då, eftersom vi tar mycket av vår inspiration från den staden när det kommer till vår inredning, musiken här inne och så vidare. Det ska i så fall bli spännande att se reaktionerna på amerikanarna, som kanske är ännu mer kräsna när det kommer till burgare! Vår vision är Luleå, Sverige, Världen och vi hoppas kunna starta utomlands så fort det bara går.”

 


Sugen på en Bastard-burgare? Beställ just nu med fri leverans!

22.03.20|by foodpedia

Discover latest news

Thai Coffee
Foodpedia
Thai Coffee
Falafel
Foodpedia
Falafel
Mango Salad
Foodpedia
Mango Salad