Han ligger bakom sveriges nästa stora burgarkedja

18.05.17|by foodpedia| 3 min read
Han ligger bakom sveriges nästa stora burgarkedja

Dylan’s Grill startade som en food truck i utkanterna av Uppsala, och har på kort tid blivit en restaurang som har planer på expansion i hela Sverige. Skaparen, Dylan själv, tar oss med på hur idén kom till liv, varför färska burgare inte behöver vara dyra och framtidens planer på att ta över Sverige.

“Alla riktigt goda burgare brukar vara ganska dyra. I Sverige finns det inte många burgare som går för under 150 kr som är verkligt fräscha. Jag tyckte inte det skulle behöva vara på det sättet, så jag ville skapa ett burgarställe som bara hade färska ingredienser och ingenting fryst, med fint kött och burgare som görs framför ögonen på dig.

När jag flyttade till Uppsala hade jag inget jobb och inga pengar. Jag hade bara min flickvän egentligen. Planen var att komma hit och bo här ett år eller två. Jag hade alltid velat öppna en food truck och märkte att svenskar älskar burgare, så det kändes som det var dags.

Många tyckte jag var lite väl optimistisk. Jag tänkte inte så mycket framåt, utan ett steg i taget. Vi fick så mycket kunder att väntetiden var över 45 minuter, trots att vi gjorde burgarna på rekordtid, runt 14 burgare på 5 minuter. 13 månader efter starten öppnade vi restaurangen och sedan har det bara rullat på.

Jag växte upp i Las Vegas och var ganska priviligierad eftersom jag fick testa många restauranger med min familj. Där lärde jag mig vad som smakade bra och vilka smakkombinationer som fungerade. När jag sedan studerade i Holland och bodde med 20 andra studenter så började intresset för mat växa ännu mer. Det var bara en tidsfråga innan jag skulle börja hålla på med mat.

När food trucken hade öppnat var jag såklart stolt över min burgare. Det var dock när mina kunder började ge mig feedback och komma tillbaka som jag verkligen märkte att Dylan’s Grill skulle kunna bli ett framgångsrikt koncept.

Våra burgare har en annan slags smakkombination; de innehåller bl a mycket mindre socker än vanligt och är helt baserade på färska ingredienser. Vanliga burgare innehåller ofta för mycket socker, och det tycker jag bara bidrar till att burgaren känns ganska kompakt och tråkig. Den stora hemligheten är att allt är gjort med färska bra ingredienser.

McDonald’s stängde över 100 restauranger i USA förra året. Det är just pga av ställen som Shake Shack och Five Guys, som gör färska burgare. I Sverige finns egentligen inte något bra alternativ. Endast några premiumrestauranger som tar över 150 kr per burgare. Vår mat är bara ca 10% dyrare än Max och har samma kvalitet som de restauranger som har dyrare burgare. Så jag tycker vi har hittat en bra mellanmarknad.

Vi har planer på att expandera Dylan’s Grill inom kort. Om några månader har vi tänkt öppna nästa restaurang i Örebro, och planen är att komma till Stockholm också. Sedan vill vi uppnå över 10 restauranger runt om i Sverige, kanske 4-5 stycken det närmsta året. De första restaurangerna är såklart också de svåraste att få igenom, så det blir en utmaning, men jag tror att färska burgare till ett bra pris är vad många svenskar vill ha idag.”

 


Läs mer om Dylan’s Grill här eller beställ hem och testa burgaren!

 

18.05.17|by foodpedia

Discover latest news

Thai Coffee
Foodpedia
Thai Coffee
Falafel
Foodpedia
Falafel
Mango Salad
Foodpedia
Mango Salad